«

»

Feb
25

Wat is het verschil tussen WA en WA Plus?

Zit er veel verschil tussen WA en WA Plus verzekering?

Het voornaamste verschil tussen deze twee verzekeringen is dat WA Plus verzekering auto een aantal extra uitbreidingen te bieden heeft ten opzichte van de WA verzekering. Iedereen is verplicht een auto die op naam van een persoon staat, ten minste WA te verzekeren. De meeste van ons kiezen liever voor WA Plus vanwege de extra veiligheid die WA Plus te bieden heeft.  Er zit namelijk in iedere WA Plus verzekering de mogelijkheid voor rechtsbijstand, ruitschade, storm en natuurrampen, diefstal en vandalisme en nog veel meer. Daarnaast bent u uiteindelijk in sommige gevallen met een uitgebreide verzekering alsnog goedkoper uit.

 

verschil WA en WA Plus

Een WAPlus verzekering (of WA Plus Casco) heeft naast een uitgebreidere dekking en de diverse pakketten een klein nadeel. Dit nadeel is dat de maandelijkse premie een stuk hoger ligt dan bij de kale WA verzekering. Maar mocht u helaas toch gebruik moeten maken van uw verzekering scheelt het u een boel administratieve, maar ook financiële ellende. Sommige mensen beweren dat zij gespaard blijven voor dit noodlot, maar het hoeft niet altijd uw schuld te zijn. Een ongelukje zit nog steeds in een klein hoekje.

 

Hoe kom erachter of WA Plus beter is voor mij?

Dit kunt u eenvoudig via de website van bijvoorbeeld de Autoverzekering Zelf.nl te weten komen. Naast alle voorwaarden die de maatschappij stelt aan de WA Plus verzekering, kunt u gemakkelijk uw maandelijkse premie berekenen. Daarnaast krijgt u de mogelijkheid uw WA verzekering uit te breiden met extra pakketten en dekkingen. Wanneer u een van de mogelijkheden kiest, krijgt u meteen de prijs van het pakket of dekking te zien. Zo kunt u zelf afwegen of deze verzekering geschikt is voor u en uw auto. Vergeet niet dat bij een WA verzekering alleen de schade van de tegenpartij vergoedt wordt, en uzelf de herstelkosten van uw eigen auto moet betalen.

 

Bekijk de Autoverzekeringen Top 10!

Autoverzekeringen Top 10

 

 

 

Nieuwe auto’s hebben een WA Plus verzekering nodig

Bij WA Plus krijgt u gedeeltelijk de kosten van de schade vergoed, zonder dat er gekeken wordt naar de schuldige partij. Wanneer u zich afvraagt of u een WA Plus verzekering auto nodig heeft, is het ook handig even te kijken naar de staat en leeftijd van uw auto. Indien deze drie tot zes jaar oud is, wordt meestal een WA Plus verzekering aangeraden. Dit komt omdat uw auto net te oud is voor een All Risk verzekering, maar nog wel voldoet aan de voorwaarden van de WA Plus verzekering. U zou uzelf en uw auto echt te kort doen met een WA verzekering en theoretisch gezien onderverzekerd rondrijden.